Sheri Berman skriver The Social Democratic Moment



Okej, det är mest för att den blir en så bra vits på vårt eget namn... Egentligen är det väl Sheri Bermans andra bok, The Primacy of Politics, som i realiteten varit den vi och andra har läst. Det "ögonblick" som Berman talar om är för övrigt 1920-talet. I baksidestexten står det:

Even though German and Swedish Social Democrats belonged to the same transnational political movement and faced similar political and social conditions in their respective countries before and after World War I, they responded very differently to the challenges of democratization and the Great Depression--with crucial consequences for the fates of their countries and the world at large.


Visst förtjänar dessa böcker en plats här också för sitt innehåll. Jämte titlar som Wilson/Picketts Jämlikhetsanden och Nilsson/Nyströms Reformismens möjligheter och Den sociala demokratins andra århundrade, har den spelat en viktig roll för att gjuta lite intellektuellt självförtroende i vår rörelse igen, påminna oss om det vi åstadkommit och visa att visionerna fortfarande har giltighet och att det finns förutsättningar att genomföra dem.Vi rekommenderar dem till er själva och edra vänner!

btemplates

0 kommentarer:

Skicka en kommentar